معرفی دانشگاه


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اولین موسسه آموزش عالی در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی در ایران می باشد. این دانشگاه در سال 1336 توسط وزیر کشاورزی به عنوان آموزشگاه عالی جنگل و مرتع تاسیس گردید. به دنبال روند روبه رشد آن در سال 1355، با سه رشته جنگل داری، مرتع داری و حفاظت خاک به مدرسه عالی منابع طبیعی تغییر نام داد. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، مدرسه عالی منابع طبیعی در سال 1358 به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیوست و تحت پوشش دانشگاه مازندران قرار گرفت. در سال 1365 این مدرسه به یک موسسه مستقل به نام مجتمع دانشگاهی علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ارتقاء یافت. درحال حاضر دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دارای 154 عضو هیات علمی تمام وقت است که 88 درصد آنان دارای مرتبه استادیاری و بالاتر می باشند. این دانشگاه هم چنین دارای 370 کارمند است که در دانشکده ها و بخش های مختلف مشغول به کار می باشند. در حال حاضر 2885 دانشجوی شاغل به تحصیل در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند که 36 درصد آنها دانشجوی تحصیلات تکمیلی می باشند.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دارای 9 دانشکده و 23 گروه در دو پردیس مجزا می باشد. این دانشگاه اولین و اصلی ترین دانشگاه آموزشی و پژوهشی در زمینه علوم کشاورزی و منابع طبیعی در ایران است که دارای 23 رشته در مقطع کارشناسی، 46 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 38 رشته در مقطع دکتری تخصصی می باشد. علاوه برآن، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان 13 مجله ملی و 4 مجله بین المللی علمی را منتشر می نماید.
این دانشگاه در شهر گرگان، مرکز استان گلستان و یکی از مهم ترین مناطق کشاورزی و جنگل داری کشور واقع شده است. استان گلستان در قسمت شمالی ایران، نزدیک تالاب میانکاله و دریای خزر قرار گرفته است. مساحت این استان تقریباً در حدود 20461 کیلومتر مربع می باشد که در مجموع 33/1 درصد از نواحی کشاورزی ایران را در بر می گیرد. در این منطقه کشاورزی اهمیت زیادی داشته و محصولاتی مانند گندم، جو، سویا، کلزا و دیگر دانه های روغنی کشت می شود. مرزهای جنوبی کوهستانی استان دارای جنگل های معتدل مرطوب (بارانی) می باشد که این امر یکی از دلایل جذب توریست های داخلی و خارجی است و هم چنین نقش مهمی را در زندگی مردم ایفاء می کند. بهترین خاویار ایران نیز از ماهیان خاویاری موجود در دریای خزر و نزدیک تالاب میانکاله و خلیج گرگان بدست می آید .    



  تاریخ آخرین بروزرسانی : 12 بهمن 1399 - 10:11